İlk olarak tavuk budunu üzerine su koyarak haşlıyoruz.
Havucu soyuyoruz. Rendenin iri yeriyle rendeliyor ve tencerenin içerisine
alıyoruz. Sıvı yağ döküp 2 dakika kavuruyoruz. Peşinden unu ilave edip biraz
daha kavurduktan sonra bir bardak soğuk su döküp kıvamını açıyoruz. Tavuğu
haşladığımız suyu da ekleyip bir taşım kaynatıyoruz. Şehriyemizi koyup bir iki
tıkırdattıktan sonra tuzunu ve kıvamını ayarlıyoruz. Didiklediğimiz tavuk
etlerini ve limon suyunu da son olarak çorbamıza ekliyoruz. Servis sırasında
üzerine ince doğranmış maydanoz serperek ikram ediyoruz. Tavuk suyuna limonlu
çorbalar özellikle grip olanlar için ilaç olarak tavsiye ediliyor. Hastayken
veya canınız şöyle limonlu sıcacık bir çorba istediğinde kolayca bu çorbayı
pişirebilirsiniz. Afiyet olsun...
1 parça beyaz et
2 domates
2 sivribiber
1 çay bardağı şehriye
1/2 çay bardağı sıvı yağ
5 su bardağı su (1 bardağı tavuk suyu olabilir)
1 çay kaşığı karabiber
3 çay kaşağı tuz
Üç dört dal kıyılmış maydanoz
Çeyrek limon
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder