Tavuklu şehriye çorbası

İlk olarak tavuk budunu üzerine su koyarak haşlıyoruz. Havucu soyuyoruz. Rendenin iri yeriyle rendeliyor ve tencerenin içerisine alıyoruz. Sıvı yağ döküp 2 dakika kavuruyoruz. Peşinden unu ilave edip biraz daha kavurduktan sonra bir bardak soğuk su döküp kıvamını açıyoruz. Tavuğu haşladığımız suyu da ekleyip bir taşım kaynatıyoruz. Şehriyemizi koyup bir iki tıkırdattıktan sonra tuzunu ve kıvamını ayarlıyoruz. Didiklediğimiz tavuk etlerini ve limon suyunu da son olarak çorbamıza ekliyoruz. Servis sırasında üzerine ince doğranmış maydanoz serperek ikram ediyoruz. Tavuk suyuna limonlu çorbalar özellikle grip olanlar için ilaç olarak tavsiye ediliyor. Hastayken veya canınız şöyle limonlu sıcacık bir çorba istediğinde kolayca bu çorbayı pişirebilirsiniz. Afiyet olsun...

1 parça beyaz et
2 domates
2 sivribiber
1 çay bardağı şehriye
1/2 çay bardağı sıvı yağ
5 su bardağı su (1 bardağı tavuk suyu olabilir)
1 çay kaşığı karabiber
3 çay kaşağı tuz
Üç dört dal kıyılmış maydanoz

Çeyrek limon 
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Copyright © 2013. Çorbası Tarifi | Çorba Tarifi - Tüm Hakları Saklıdır.