Kasapta ikiye dikine kırdırılmış kaval kemiğini bir saat
soğuk suda bekletip kanının iyice çıkmasını sağlıyoruz. Büyük derin bir tencere
içerisine alıp üzerine çıkacak kadar su koyuyoruz. Ocağın altını yakıp
kaynamaya başladıktan 10 dakika sonra bu suyu döküyoruz. Çıkan siyah sudan
arındırıp kemiği musluk altında yıkıyoruz.tekrar tencereye alıp üzerine bolca
su koyuyoruz. Doğranmış havucu, dörde bölünmüş soğanı, tane karabiberi, defne
yaprağını, maydanoz saplarını ekleyip et suyumuzu kaynamaya bırakıyoruz. Zaman
zaman kontrol edip üzerine çıkmış köpük varsa alıyoruz. Böylece et suyumuz
berrak olacaktır. Yaklaşık 2,5 saat sonra altını kapatıyoruz. Et suyumuzu
malzemeleri ile birlikte soğumaya bırakıyoruz. Hemen çorba yapacaksak
kullanabiliriz. Daha sonra kullanmak istiyorsak soğumuş olan et suyumuzu
süzdürüp kâğıt bardaklara veya derin dondurucuya dayanaklı tek kullanımlık
kaplara paylaştırıyoruz. Kaplarımızı derin dondurucuya kaldırıyoruz.
Çorbalarda, pilavlarda özellikle bebeklerin beslenmesinde gönül rahatlığı ile
kullanabiliriz. Katkısız, ev yapımı kemik suyunun lezzetini siz de
yemeklerinizde fark edeceksiniz...
Ot: bebeğiniz için yapıyorsanız tane karabiberi
koymayabilirsiniz...
1 dana kaval kemiği
1 havuç
1 kuru soğan
Karabiber
Defne yaprağı
Maydonoz sapı
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder