Ev yapımı et suyu


Kasapta ikiye dikine kırdırılmış kaval kemiğini bir saat soğuk suda bekletip kanının iyice çıkmasını sağlıyoruz. Büyük derin bir tencere içerisine alıp üzerine çıkacak kadar su koyuyoruz. Ocağın altını yakıp kaynamaya başladıktan 10 dakika sonra bu suyu döküyoruz. Çıkan siyah sudan arındırıp kemiği musluk altında yıkıyoruz.tekrar tencereye alıp üzerine bolca su koyuyoruz. Doğranmış havucu, dörde bölünmüş soğanı, tane karabiberi, defne yaprağını, maydanoz saplarını ekleyip et suyumuzu kaynamaya bırakıyoruz. Zaman zaman kontrol edip üzerine çıkmış köpük varsa alıyoruz. Böylece et suyumuz berrak olacaktır. Yaklaşık 2,5 saat sonra altını kapatıyoruz. Et suyumuzu malzemeleri ile birlikte soğumaya bırakıyoruz. Hemen çorba yapacaksak kullanabiliriz. Daha sonra kullanmak istiyorsak soğumuş olan et suyumuzu süzdürüp kâğıt bardaklara veya derin dondurucuya dayanaklı tek kullanımlık kaplara paylaştırıyoruz. Kaplarımızı derin dondurucuya kaldırıyoruz. Çorbalarda, pilavlarda özellikle bebeklerin beslenmesinde gönül rahatlığı ile kullanabiliriz. Katkısız, ev yapımı kemik suyunun lezzetini siz de yemeklerinizde fark edeceksiniz...
Ot: bebeğiniz için yapıyorsanız tane karabiberi koymayabilirsiniz...

1 dana kaval kemiği
1 havuç
1 kuru soğan
Karabiber
Defne yaprağı
Maydonoz sapı

5 litre su
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Copyright © 2013. Çorbası Tarifi | Çorba Tarifi - Tüm Hakları Saklıdır.