Ezme ebegümeci çorbası

Tenceremizi ocağın üzerine alıyoruz.Soğanı, kabuğunu soyup minik minik doğruyoruz. Tereyağını tencerenin içine atıp erittikten sonra hemen soğanları s üzerine ekleyip birlikte kavuruyoruz.Daha sonra unumuzu ekleyip 2 dakika i karıştırıyoruz. Soğuk sütü, et suyunu ilave edip çorbamızı telle karıştırarak ( topaklanmasını engelliyoruz.) Çorbamızın altını kapatıp bekletiyoruz. Bu arada ebegümeçlerini ayıklayıp  yıkadıktan sonra üzerine bir parmak çıkacak kadar kaynar su koyarak 1-2 dakika kaynatıyoruz. Hemen el blenderi   ile püre haline getiriyoruz.   Tenceremizin altını yakıp püre yaptığımız  ebegümecini üzerine döküyoruz.Suyunu, tuzunu ayarlayıp bir taşım   kaynattıktan sonra servis ediyoruz. Ebegümecinin faydaları saymakla  bitmez. Fakat araba egzosunun ve  sokak hayvanlarının ulaştığı yerlerde  yetişen otları tercih etmeyin. Temiz yerde yetişmiş ebegümeci ile bu   çorbayı yapıp sevdiklerinize şifa niyeti  ile içirebilirsiniz...
1 demet ebegümeci yaprağı
1 soğan
1 su bardağı süt
3 çorba kaşığı un
2 çorba kaşığı tereyağ
Su
Et suyu

Yeteri kadar tuz
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Copyright © 2013. Çorbası Tarifi | Çorba Tarifi - Tüm Hakları Saklıdır.