Tenceremizi ocağın üzerine alıyoruz.Soğanı, kabuğunu soyup minik minik doğruyoruz. Tereyağını
tencerenin içine atıp erittikten sonra hemen soğanları s üzerine ekleyip
birlikte kavuruyoruz.Daha sonra unumuzu ekleyip 2 dakika i karıştırıyoruz. Soğuk
sütü, et suyunu ilave edip çorbamızı telle karıştırarak ( topaklanmasını
engelliyoruz.) Çorbamızın altını kapatıp bekletiyoruz. Bu arada ebegümeçlerini
ayıklayıp yıkadıktan sonra üzerine bir parmak çıkacak kadar kaynar su koyarak
1-2 dakika kaynatıyoruz. Hemen el blenderi ile püre haline getiriyoruz. Tenceremizin altını yakıp püre yaptığımız ebegümecini üzerine döküyoruz.Suyunu, tuzunu
ayarlayıp bir taşım kaynattıktan sonra
servis ediyoruz. Ebegümecinin faydaları saymakla bitmez. Fakat araba egzosunun ve sokak hayvanlarının ulaştığı yerlerde yetişen otları tercih etmeyin. Temiz yerde
yetişmiş ebegümeci ile bu çorbayı yapıp
sevdiklerinize şifa niyeti ile
içirebilirsiniz...
1 demet ebegümeci yaprağı
1 soğan
1 su bardağı süt
3 çorba kaşığı un
2 çorba kaşığı tereyağ
Su
Et suyu
Yeteri kadar tuz
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder