Ezme enginarlı çorba

Soğanı soyuyoruz. Piyaz olarak doğrayıp içine sıvı yağ döktüğümüz tencereye alıyoruz. Satın aldığımız enginarları soyulmuşsa sadece yıkayarak küp küp doğruyoruz. Eğer kozalı enginar aldıysak kabuğundan ayırıp temizledikten sonra yıkayıp doğruyoruz. Soğanın üzerine ekleyip birlikte 2-3 dakika kavuruyoruz. Üzerine sıcak su döküp pişmeye bırakıyoruz. Pişen enginarlarımızı el blenderi ile püre haline getiriyoruz.ayrı bir tencere içerisinde sıvı yağ ile birlikte unu 2 dakika kavuruyoruz.üzerine soğuk krema ve et suyunu ekleyip çırpma teli ile karıştırıyoruz.püre yaptığımız enginarları da üzerine döküp çırpma teli ile hızlıca karıştırarak kıvamını açıyoruz. Kaynamaya başlayınca sıcak su ilavesi ile çorba kıvamını ayarlıyoruz. Tuzunu ekliyoruz.bir taşım kaynatıyor, servis kabının üzerine alıyoruz. İnce doğradığımız dereotunu çorbaya serpip sıcak sıcak servis ediyoruz. Bu çorbayı mevsiminde tazesinden diğer zamanlarda da konserve veya derin dondurucudan çıkardığınız enginarla hazırlayabilirsiniz. Eğer eşiniz veya çocuklarınız enginar sevmiyorsa pek de farkına varmadan bu güzel çorbayı afiyetle içeceklerdir.
Malzemeler
2 enginar
1 soğan
1 sarımsak
2 çorba kaşığı un
1 çorba kaşığı tereyağı
1 su bardağı süt
Su, tuz

Sıvı yağ
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Copyright © 2013. Çorbası Tarifi | Çorba Tarifi - Tüm Hakları Saklıdır.