Soğanı soyuyoruz. Piyaz olarak doğrayıp içine sıvı yağ
döktüğümüz tencereye alıyoruz. Satın aldığımız enginarları soyulmuşsa sadece
yıkayarak küp küp doğruyoruz. Eğer kozalı enginar aldıysak kabuğundan ayırıp
temizledikten sonra yıkayıp doğruyoruz. Soğanın üzerine ekleyip birlikte 2-3
dakika kavuruyoruz. Üzerine sıcak su döküp pişmeye bırakıyoruz. Pişen
enginarlarımızı el blenderi ile püre haline getiriyoruz.ayrı bir tencere içerisinde
sıvı yağ ile birlikte unu 2 dakika kavuruyoruz.üzerine soğuk krema ve et suyunu
ekleyip çırpma teli ile karıştırıyoruz.püre yaptığımız enginarları da üzerine
döküp çırpma teli ile hızlıca karıştırarak kıvamını açıyoruz. Kaynamaya
başlayınca sıcak su ilavesi ile çorba kıvamını ayarlıyoruz. Tuzunu
ekliyoruz.bir taşım kaynatıyor, servis kabının üzerine alıyoruz. İnce
doğradığımız dereotunu çorbaya serpip sıcak sıcak servis ediyoruz. Bu çorbayı
mevsiminde tazesinden diğer zamanlarda da konserve veya derin dondurucudan
çıkardığınız enginarla hazırlayabilirsiniz. Eğer eşiniz veya çocuklarınız
enginar sevmiyorsa pek de farkına varmadan bu güzel çorbayı afiyetle
içeceklerdir.
Malzemeler
2 enginar
1 soğan
1 sarımsak
2 çorba kaşığı un
1 çorba kaşığı tereyağı
1 su bardağı süt
Su, tuz
Sıvı yağ
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder