Fıstıklı krotonlu ezme fasülye çorbası

Havucu, patatesi, soğanı ve sarımsağı soyuyor, ince bir şekilde doğruyoruz. Tenceremizin içine tere yağını ve sıvı yağı koyup doğradığımız sebzeleri tencerenin içine alıyor, 2-3 dakika kavuruyoruz. Domates salçasını da ekleyip bir iki kez çevirdikten sonra haşlanmış fasulyeyi tencereye alıyoruz.et suyunu ve sıcak suyu üzerini iki parmak aşacak şekilde döküyoruz.Kapağı kapalı olarak fasulye ve sebzeler lokum gibi oluncaya dek pişiriyoruz. El blenderi ile püre haline getirdikten sonra tuzunu ve kıvamını ayarlıyor ve bir taşım daha kaynatıyoruz. Tencereden servis kabına veya kâselere paylaştırıyoruz.üzeri için tavamızın içerisine biraz sıvı yağ koyup dolmalık fıstıkları altın sarısı oluncaya kadar kavuruyoruz. Küp doğranmış tost ekmeklerini kızaran fıstıkların üzerine koyup tavada bir iki kez çevirdikten sonra çorbanın üzerine döküyoruz. Fasulyeyi yemek olarak pek çoğumuz seviyoruz ama çorba olarak tüketmek pek de aklımıza gelmiyor. Haşlanmış derin dondurucudaki fasulyenizi veya fazla pişmiş yemeklik fasulyenizi böyle değerlendirebilirsiniz. Besleyici, vitaminli, nefis bir çorba...

2 su b. Haşlanmış fasulye
1 soğan
1 havuç
2 diş sarımsak
1 çorba k. Domates salçası
1 su b. Et suyu
2 çorba k. Tereyağı
2 çorba k. Sıvıyağ
4 dilim tost ekmeği
2 çorba k. Dolmalık fıstık
Su
Tuz



Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Copyright © 2013. Çorbası Tarifi | Çorba Tarifi - Tüm Hakları Saklıdır.