Havucu, patatesi, soğanı ve sarımsağı soyuyor, ince bir
şekilde doğruyoruz. Tenceremizin içine tere yağını ve sıvı yağı koyup
doğradığımız sebzeleri tencerenin içine alıyor, 2-3 dakika kavuruyoruz. Domates
salçasını da ekleyip bir iki kez çevirdikten sonra haşlanmış fasulyeyi
tencereye alıyoruz.et suyunu ve sıcak suyu üzerini iki parmak aşacak şekilde
döküyoruz.Kapağı kapalı olarak fasulye ve sebzeler lokum gibi oluncaya
dek pişiriyoruz. El blenderi ile püre haline getirdikten sonra tuzunu ve
kıvamını ayarlıyor ve bir taşım daha kaynatıyoruz. Tencereden servis kabına
veya kâselere paylaştırıyoruz.üzeri için tavamızın içerisine biraz sıvı yağ
koyup dolmalık fıstıkları altın sarısı oluncaya kadar kavuruyoruz. Küp
doğranmış tost ekmeklerini kızaran fıstıkların üzerine koyup tavada bir iki kez
çevirdikten sonra çorbanın üzerine döküyoruz. Fasulyeyi yemek olarak pek
çoğumuz seviyoruz ama çorba olarak tüketmek pek de aklımıza gelmiyor. Haşlanmış
derin dondurucudaki fasulyenizi veya fazla pişmiş yemeklik fasulyenizi böyle
değerlendirebilirsiniz. Besleyici, vitaminli, nefis bir çorba...
2 su b. Haşlanmış fasulye
1 soğan
1 havuç
2 diş sarımsak
1 çorba k. Domates salçası
1 su b. Et suyu
2 çorba k. Tereyağı
2 çorba k. Sıvıyağ
4 dilim tost ekmeği
2 çorba k. Dolmalık fıstık
Su
Tuz
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder