Tavuk göğsünü yıkadıktan sonra üzerini geçecek kadar su
koyup içerisine bir dal defne yaprağı
atıp pişiriyoruz. Patatesi soyuyoruz. Mantarları yıkıyoruz. Tahta üzerinde sarımsakla birlikte minik bir şekilde j
doğruyoruz. Tencereyi ocağın üzerine
alıyoruz. Tereyağını koyup doğramış olduğumuz mantar, patates ve
sarımsağı güzelce kavuruyoruz.unumuzu ilave edip 2 dakika daha kavurmaya devam ediyoruz. Ardından soğuk
sütü, tane mısırı ve tavuk suyunu koyup
üzerine üç parmak geçecek şekilde sıcak su dökerek çorbamızı kaynatıyoruz.
Sebzelerin pişmesine yakın haşladığımız göğüs etini minik minik doğruyoruz.
Çorbanın içerisine ekliyoruz. Tuzunu ilave ediyoruz. Ocaktan alıp servis
kâsesine koyuyoruz. Üzerine ince doğranmış maydanoz serpip servis ediyoruz.
Malzemeler
1 tavuk göğsü
* 1 patates
* 5 mantar
* 2 diş sarımsak
* 1 dal defne yaprağı
* 1 çay bardağı mısır
* 2 çorba kaşığı un
* 1 çay bardağı süt
* 2 çorba kaşığı tereyağı
* tavuk suyu
* su
* tuz
Üzeri için
* maydanoz
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder