Gelin hanım çorbası



Tavuk göğsünü yıkadıktan sonra üzerini geçecek kadar su koyup   içerisine bir dal defne yaprağı atıp pişiriyoruz. Patatesi soyuyoruz. Mantarları yıkıyoruz. Tahta üzerinde  sarımsakla birlikte minik bir şekilde j doğruyoruz. Tencereyi ocağın üzerine  alıyoruz. Tereyağını koyup doğramış olduğumuz mantar, patates ve sarımsağı güzelce kavuruyoruz.unumuzu ilave edip 2 dakika daha       kavurmaya devam ediyoruz. Ardından soğuk sütü, tane mısırı ve tavuk  suyunu koyup üzerine üç parmak geçecek şekilde sıcak su dökerek çorbamızı kaynatıyoruz. Sebzelerin pişmesine yakın haşladığımız göğüs etini minik minik doğruyoruz. Çorbanın içerisine ekliyoruz. Tuzunu ilave ediyoruz. Ocaktan alıp servis kâsesine koyuyoruz. Üzerine ince doğranmış maydanoz serpip servis ediyoruz.

Malzemeler
1 tavuk göğsü
* 1 patates
* 5 mantar
* 2 diş sarımsak
* 1 dal defne yaprağı
* 1 çay bardağı mısır
* 2 çorba kaşığı un
* 1 çay bardağı süt
* 2 çorba kaşığı tereyağı
* tavuk suyu
* su
* tuz
Üzeri için 
*  maydanoz
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Copyright © 2013. Çorbası Tarifi | Çorba Tarifi - Tüm Hakları Saklıdır.