Gerdan çorbası


Kuzu gerdanını yıkadıktan sonra defne yaprağı, karabiber ekleyerek tencerede, vaktiniz darsa düdüklü tencerede lokum gibi olup eti kemiğinden ayrılana kadar pişiriyoruz. Suyunu bir kenara ayırıp etlerini didikliyoruz. Etimizin suyunu çorbayı pişireceğimiz tencereye süzüyoruz. Haşlanmış nohutları ve didiklenmiş etleri de üzerine koyuyoruz. Altını yakıp kaynatıyoruz.bu sırada terbiyemizi hazırlıyoruz.bir kap içerisine yoğurt, un, limon suyu ve bir bardak soğuk su alıp çırpıyoruz. Etimizin kaynamakta olan suyundan kepçeyle bir bardak kadar üzerine ekleyip ılık hale getiriyoruz. Kaynamakta olan nohutlu etli karışıma bir yandan döküp diğer taraftan karıştırıyoruz. Terbiyemiz ılık olduğu için kesilmeyecektir. Bir taşım kaynadıktan sonra koyu olmuşsa sıcak su ile kıvamını açıyoruz. Tuzunu ekleyip bir taşım daha kaynatıp altını kapatıyoruz. Servis kâsesine aldığımız çorbamızın üzerine kızartılmış tereyağı ve tarhun otundan oluşan sosu döküyoruz. Tarhun otunun aromasını sevmiyorsanız veya bulmanız mümkün değilse kuru nane de yeterli olur.

Malzemeler
2 parça kuzu gerdan
2 su bardağı haşlanmış nohut
2 defne yaprağı
1 tatlı kaşığı karabiber
Su tuz
Terbiyesi için
1 köse yoğurt
3 çorba kaşığı un
1 limon

Üzeri için
1 çorba kaşığı tereyağı

Tarhun
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Copyright © 2013. Çorbası Tarifi | Çorba Tarifi - Tüm Hakları Saklıdır.