Kuzu gerdanını yıkadıktan sonra defne yaprağı, karabiber
ekleyerek tencerede, vaktiniz darsa düdüklü tencerede lokum gibi olup eti
kemiğinden ayrılana kadar pişiriyoruz. Suyunu bir kenara ayırıp etlerini
didikliyoruz. Etimizin suyunu çorbayı pişireceğimiz tencereye süzüyoruz.
Haşlanmış nohutları ve didiklenmiş etleri de üzerine koyuyoruz. Altını yakıp
kaynatıyoruz.bu sırada terbiyemizi hazırlıyoruz.bir kap içerisine yoğurt, un,
limon suyu ve bir bardak soğuk su alıp çırpıyoruz. Etimizin kaynamakta olan
suyundan kepçeyle bir bardak kadar üzerine ekleyip ılık hale getiriyoruz.
Kaynamakta olan nohutlu etli karışıma bir yandan döküp diğer taraftan
karıştırıyoruz. Terbiyemiz ılık olduğu için kesilmeyecektir. Bir taşım
kaynadıktan sonra koyu olmuşsa sıcak su ile kıvamını açıyoruz. Tuzunu ekleyip
bir taşım daha kaynatıp altını kapatıyoruz. Servis kâsesine aldığımız çorbamızın
üzerine kızartılmış tereyağı ve tarhun otundan oluşan sosu döküyoruz. Tarhun
otunun aromasını sevmiyorsanız veya bulmanız mümkün değilse kuru nane de
yeterli olur.
Malzemeler
2 parça kuzu gerdan
2 su bardağı haşlanmış nohut
2 defne yaprağı
1 tatlı kaşığı karabiber
Su tuz
Terbiyesi için
1 köse yoğurt
3 çorba kaşığı un
1 limon
Üzeri için
1 çorba kaşığı tereyağı
Tarhun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder