İnciğimizi orta boy bir tencerenin içine alıp m haşlıyoruz.
Satın aldığımız dana dilini bir Taşım kaynattıktan sonra kara suyunu döküp yeniden temiz bir su koyarak tencerede veya Düdüklü tencerede haşlıyoruz. Tuz ilavesi ile haşlarsak tadı
daha güzel olacaktır. Etlerimizi soğumaya
bırakıyoruz. Patatesi,soğanı, sarımsağı soyuyoruz. Tahta üzerinde ayrı ayrı
minik küpler halinde doğruyoruz tenceremizin içine tereyağını koyuyoruz. Önce
soğan, sarımsağı 1-2 dakika kavurup ardından minik doğradığımız patatesleri
ilave ederek kavurmaya devam ediyoruz. Unu ekleyip bir iki kez çevirdikten
sonra rendelenmiş domatesi patatesin üzerine ekliyoruz. 1 -2 dakika daha
kavurduktan sonra soğuk su ile kıvamını açıp üzerine eti haşladığımız suyu ilave
ediyoruz. Daha sonra sıcak su ilave ederek pişirmeye bırakıyoruz.
Patateslerimiz piştikten sonra haşlamış olduğumuz eti tahta üzerinde minik minik doğruyoruz. Haşlamış olduğumuz dana
dilini de soyup et büyüklüğünde doğruyoruz.Dil yoksa veya lezzetini sevmiyorsanız koymak zorunda
değilsiniz. Doğranmış etin ve dilin
yarısını tencereye ilave ediyoruz. Diğer yarısını üzerine dökmek için
ayırıyoruz. Tuzunu, suyunu ayarlayıp
bir taşım daha kaynatıyoruz. Çorbamızı servis kabına alıp üzerine ince
doğranmış maydanoz yapraklarını serpiyoruz. Ayırdığımız et parçalarını da
üzerine koyarak görselliğini bir kat
daha artırıyoruz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder