İncikli patatesli şifa çorbası

İnciğimizi orta boy bir tencerenin içine alıp m haşlıyoruz. Satın aldığımız dana dilini bir  Taşım kaynattıktan sonra kara suyunu döküp  yeniden temiz bir su koyarak tencerede veya Düdüklü tencerede haşlıyoruz. Tuz ilavesi ile haşlarsak tadı daha güzel olacaktır. Etlerimizi soğumaya bırakıyoruz. Patatesi,soğanı, sarımsağı soyuyoruz. Tahta üzerinde ayrı ayrı minik küpler halinde doğruyoruz tenceremizin içine tereyağını koyuyoruz. Önce soğan, sarımsağı 1-2 dakika kavurup ardından minik doğradığımız patatesleri ilave ederek kavurmaya devam ediyoruz. Unu ekleyip bir iki kez çevirdikten sonra rendelenmiş domatesi patatesin üzerine ekliyoruz. 1 -2 dakika daha kavurduktan sonra soğuk su ile kıvamını açıp üzerine eti haşladığımız suyu ilave ediyoruz. Daha sonra sıcak su ilave ederek pişirmeye bırakıyoruz. Patateslerimiz piştikten sonra haşlamış olduğumuz eti tahta üzerinde minik  minik doğruyoruz. Haşlamış olduğumuz dana dilini de soyup et büyüklüğünde doğruyoruz.Dil yoksa veya lezzetini sevmiyorsanız koymak zorunda değilsiniz. Doğranmış etin   ve dilin yarısını tencereye ilave ediyoruz. Diğer yarısını üzerine dökmek için ayırıyoruz.   Tuzunu, suyunu ayarlayıp bir taşım daha kaynatıyoruz. Çorbamızı servis kabına alıp üzerine ince doğranmış maydanoz yapraklarını serpiyoruz. Ayırdığımız et parçalarını da üzerine koyarak görselliğini bir   kat daha artırıyoruz.
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Copyright © 2013. Çorbası Tarifi | Çorba Tarifi - Tüm Hakları Saklıdır.