Hamsilerin kafasını ve ortasındaki kılçığı çıkartarak
yıkayıp süzgece alıyoruz. Daha sonra parmak ucu iriliğinde bıçakla hamsileri
kesiyoruz. Bir kaba alıp üzerine kaynar su döküyoruz. İçimizden 30'a kadar
sayıp hemen suyunu süzdürüyoruz. Böylece hamsilerimizin kara suyu çıkacak ve
çorbamızın suyu berrak olacaktır. Bu arada tenceremize tereyağı, sıvı yağ
ekliyoruz.ince doğranmış soğan ve sarımsağı, defne yaprağını ekleyip 2-3 dakika
kavuruyoruz. Üzerine unu döküp kavurmaya devam ediyoruz. Kabuğu soyulmuş minik
küp doğranmış domatesleri ekleyip bir iki kez çırpma tefi ile döndürüyoruz.
Üzerine soğuk su dökerek kıvamını açıp peşinden sıcak su ve tuz ilave ederek
çorbamızın kıvamını ortaya çıkartıyoruz. Çorbamız kaynamaya başlayınca
süzgeçteki hamsileri çorbanın içerisine dâhil ediyoruz. Tahta kaşık ile
hamsilerimizi parçalamadan yavaş yavaş karıştırarak 5 dakika kaynatıyoruz.
Çorbamızı ocaktan almadan önce ince doğranmış maydanozu taze sıkılmış limon
suyu ile buluşturup sıcak sıcak servis ediyoruz.çorbamız balık çorbası olmasına
rağmen içindeki defne yaprağının, maydanozun limonun buluşması ile nefis bir
koku ve tat ortaya çıkacaktır. Hamsi sevmeyenler bile zevkle bu çorbayı
içecektir diye düşünüyoruz.
Malzemeler
* 500 gr. Ayıklanmış hamsi 8
* 2 çorba kaşığı un 8
* 1 soğan
* 2 diş sarımsak
* 3 domates
* 2 yaprak defne
* l çorba kaşığı tereyağı
* 1 tutam maydanoz
* 2 çorba kaşığı sıvı yag
* 1 limon
* su
* tuz
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder