Hamsili çorba

Hamsilerin kafasını ve ortasındaki kılçığı çıkartarak yıkayıp süzgece alıyoruz. Daha sonra parmak ucu iriliğinde bıçakla hamsileri kesiyoruz. Bir kaba alıp üzerine kaynar su döküyoruz. İçimizden 30'a kadar sayıp hemen suyunu süzdürüyoruz. Böylece hamsilerimizin kara suyu çıkacak ve çorbamızın suyu berrak olacaktır. Bu arada tenceremize tereyağı, sıvı yağ ekliyoruz.ince doğranmış soğan ve sarımsağı, defne yaprağını ekleyip 2-3 dakika kavuruyoruz. Üzerine unu döküp kavurmaya devam ediyoruz. Kabuğu soyulmuş minik küp doğranmış domatesleri ekleyip bir iki kez çırpma tefi ile döndürüyoruz. Üzerine soğuk su dökerek kıvamını açıp peşinden sıcak su ve tuz ilave ederek çorbamızın kıvamını ortaya çıkartıyoruz. Çorbamız kaynamaya başlayınca süzgeçteki hamsileri çorbanın içerisine dâhil ediyoruz. Tahta kaşık ile hamsilerimizi parçalamadan yavaş yavaş karıştırarak 5 dakika kaynatıyoruz. Çorbamızı ocaktan almadan önce ince doğranmış maydanozu taze sıkılmış limon suyu ile buluşturup sıcak sıcak servis ediyoruz.çorbamız balık çorbası olmasına rağmen içindeki defne yaprağının, maydanozun limonun buluşması ile nefis bir koku ve tat ortaya çıkacaktır. Hamsi sevmeyenler bile zevkle bu çorbayı içecektir diye düşünüyoruz.

Malzemeler
*  500 gr. Ayıklanmış hamsi 8
*  2 çorba kaşığı un 8
*  1 soğan
 *  2 diş sarımsak
 *  3 domates
 *  2 yaprak defne
 *  l çorba kaşığı tereyağı
 *  1 tutam maydanoz
 *  2 çorba kaşığı sıvı yag
 *  1 limon
 *  su
 * tuz


Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Copyright © 2013. Çorbası Tarifi | Çorba Tarifi - Tüm Hakları Saklıdır.