Soğanı ve maydanozu ince bir şekilde doğruyoruz. Bir kaba
pirincimizi kıymayı, soğanı ve maydanozu koyup, baharatlarla birlikte bir güzel
köftemizi yoğuruyoruz. Sonra ufak ufak yuvarlıyoruz. Köftelerimizi bir faşım
sıcak suda kaynatıp süzdürüyoruz. Tencereye temiz su koyup köfteleri içerisine
alıyoruz. Sonra havucumuzu soyup rendeliyoruz. Kısık ateşte pişen köftelerimize
rendelenmiş havucu ekliyoruz. Terbiyesi için bir kâsede yoğurt, limon, un ve
yumurta sarısını koyup biraz soğuk ilave edip çırpma teliyle karıştırmak
kıvamını açıyoruz. Kaynamakta olan çorbanın suyundan terbiyeye, ılıyana kadar
ilave ediyoruz. Sonra terbiyemizi çorbanın içine yavaş yavaş ilave ediyoruz.
Kısık ateşte ara sıra karıştırarak çorbamızı pişirmeye devam ediyoruz.
Piştikten sonra isteğe göre tereyağı eritip üzerine gezdirebiliriz.
Malzemeler
150 gr. Kıyma
1 çay bardağı pirinç
1 adet küçük soğan
1 yumurta akı
1 tutam maydanoz
1 adet havuç
Tuz, karabiber, su
Terbiyesi için
1 kâse yoğurt
Yarım limon
2 çorba kaşığı un
1 yumurta sarısı
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder