Tavuk bagetlerimizi yıkadıktan sonra üzerine su koyup
pişmeye bırakıyoruz. Pişen tavukları ayrı bir yere alıp didikliyoruz. Suyunu
kullanmak üzere ayırıyoruz. Tencerenin içine tereyağını alıyoruz. Piyaz
doğranmış soğanları, kabuğu soyulmuş ve doğranmış patatesi, havucu da tencereye
alıyoruz. Kırmızıbiberimizi ayıklayıp irice doğrayarak tenceredeki malzemeye
ekliyoruz. Tüm sebzeleri 3-4 dakika kavurarak aromalarını çıkartıyoruz. Üzerine
yıkanmış mercimeği koyup bir iki kez çevirdikten sonra tavuk suyunu ekliyoruz.
Malzemelerin üzerine üç parmak aşacak şekilde sıcak su ekleyip iyice
yumuşayıncaya kadar pişmeye bırakıyoruz. Ara sıra karıştırmazsak tencerenin
dibine özellikle mercimekler yapışabilir. El blenderi ile çorbamızı suyunu,
tuzunu ayarlıyoruz. Son olarak didiklediğimiz tavuk etlerini koyup bir taşım
daha kaynatıyoruz. Çorbamızı servis kabına aldıktan sonra üzerine kimyon, nane,
pul biber dökerek servis ediyoruz. Unsuz, yoğun sebze ve tavuktan oluşan içimi
nefis bir çorba...
Malzemeler
4 tavuk baget
I su bardağı kırmızı mercimek
I havuç
I kırmızıbiber
Soğan
2 patates
I çorba kaşığı tereyağı
Tavuk suyu
Tuz
Su
Üzeri için
Nane
Pul biber
Kimyon
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder