Tavuklu içimizi ısıtan çorba


Tavuk bagetlerimizi yıkadıktan sonra üzerine su koyup pişmeye bırakıyoruz. Pişen tavukları ayrı bir yere alıp didikliyoruz. Suyunu kullanmak üzere ayırıyoruz. Tencerenin içine tereyağını alıyoruz. Piyaz doğranmış soğanları, kabuğu soyulmuş ve doğranmış patatesi, havucu da tencereye alıyoruz. Kırmızıbiberimizi ayıklayıp irice doğrayarak tenceredeki malzemeye ekliyoruz. Tüm sebzeleri 3-4 dakika kavurarak aromalarını çıkartıyoruz. Üzerine yıkanmış mercimeği koyup bir iki kez çevirdikten sonra tavuk suyunu ekliyoruz. Malzemelerin üzerine üç parmak aşacak şekilde sıcak su ekleyip iyice yumuşayıncaya kadar pişmeye bırakıyoruz. Ara sıra karıştırmazsak tencerenin dibine özellikle mercimekler yapışabilir. El blenderi ile çorbamızı suyunu, tuzunu ayarlıyoruz. Son olarak didiklediğimiz tavuk etlerini koyup bir taşım daha kaynatıyoruz. Çorbamızı servis kabına aldıktan sonra üzerine kimyon, nane, pul biber dökerek servis ediyoruz. Unsuz, yoğun sebze ve tavuktan oluşan içimi nefis bir çorba...

Malzemeler
4 tavuk baget
I su bardağı kırmızı mercimek
I havuç
I kırmızıbiber
Soğan
2 patates
I çorba kaşığı tereyağı
Tavuk suyu
Tuz
Su
Üzeri için
Nane
Pul biber
Kimyon

Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Copyright © 2013. Çorbası Tarifi | Çorba Tarifi - Tüm Hakları Saklıdır.