Buğdayımızı güzelce yıkadıktan sonra tencereye alıp 5 dakika
kaynatıyoruz. Altını kapatıp şişmesi için 10 dakika dinlendiriyoruz. Ocağımızın
altını tekrar yakıp buğdayımızın üzerini iki parmak geçecek kadar su koyarak
iyice pişiriyoruz. Tüm suyunu çekip piştiğinde altını kapatıyoruz. Kırma ya da yarma diye tabir ettiğimiz sarı ve beyaz mısırları bir tencerede su ile
haşlıyoruz. Fazla suyunu süzüp buğdayların üzerine ilave ediyoruz. Tüm malzeme
soğuduktan sonra ı tava yoğurdumuzu karıştırma kabının içine alıp çırpma teli ile çırpıyoruz. Taze
naneyi, dereotunu. Maydanozu doğrayıp
yoğurda ekliyoruz. Kafi miktarda tuz
koyduktan sonra buğday ve mısırları üzerine döküp karıştırıyoruz. Çorbamızı
kâselere ya da servis kabına alıp, üzerine zeytinyağı gezdirip bir tutam nane
koyarak servis ediyoruz. Sıcak yaz günlerinde buzdolabında soğuttuğumuz bu
çorba içimizi gerçekten serinletecektir. Bu çorba tek başına öğün olma
özelliğine de sahiptir. Diyet yapıyorsanız tam size göre doyurucu bir çorba...
Malzemeler
1 kilo tava yoğurdu
2 su bardağı haşlanmış buğday
1 su bardağı haşlanmış mısır
1 tutam nane
1 tutam maydanoz
1 tutam dereotu
Zeytinyağı, tuz
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder