İftar serinliği çorbası

Buğdayımızı güzelce yıkadıktan sonra tencereye alıp 5 dakika kaynatıyoruz. Altını kapatıp şişmesi için 10 dakika dinlendiriyoruz. Ocağımızın altını tekrar yakıp buğdayımızın üzerini iki parmak geçecek kadar su koyarak iyice pişiriyoruz. Tüm suyunu çekip piştiğinde altını kapatıyoruz. Kırma   ya da yarma diye tabir ettiğimiz sarı  ve beyaz mısırları bir tencerede su ile haşlıyoruz. Fazla suyunu süzüp buğdayların üzerine ilave ediyoruz. Tüm malzeme soğuduktan sonra ı tava yoğurdumuzu karıştırma kabının   içine alıp çırpma teli ile çırpıyoruz. Taze naneyi, dereotunu. Maydanozu   doğrayıp yoğurda ekliyoruz. Kafi   miktarda tuz koyduktan sonra buğday ve mısırları üzerine döküp karıştırıyoruz. Çorbamızı kâselere ya da servis kabına alıp, üzerine zeytinyağı gezdirip bir tutam nane koyarak servis ediyoruz. Sıcak yaz günlerinde buzdolabında soğuttuğumuz bu çorba içimizi gerçekten serinletecektir. Bu çorba tek başına öğün olma özelliğine de sahiptir. Diyet yapıyorsanız tam size göre doyurucu bir çorba...

Malzemeler
1 kilo tava yoğurdu
2 su bardağı haşlanmış buğday
1 su bardağı haşlanmış mısır
1 tutam nane
1 tutam maydanoz
1 tutam dereotu
Zeytinyağı, tuz


Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Copyright © 2013. Çorbası Tarifi | Çorba Tarifi - Tüm Hakları Saklıdır.