Şifalı ısırgan çorbası


Isırganı elimize eldiven giyerek  ayıklıyoruz. Kalın köklerinden yaprakları sıyırarak alıyoruz. Güzelce yıkadıktan sonra bir tencere içerisine  alıp üzerine soğuk ya da sıcak su koyup haşlıyoruz. Ardından el blenderi  ile püre haline getiriyoruz. Ayrı bir tencere içerisinde tere yağını eritiyoruz.unu ilave edip çırpma teli ile 2-3 dakika kavuruyoruz. Soğuk sütü ve et Suyunu döküp çırpma teli ile hızlıca karıştırarak topaklanmasını engelliyoruz. Eğer topaklanmışsa el blenderi ile tekrar kullanarak pürüzsüz hale getiriyoruz. Isırgan püremizi ilave edip kremayı ekliyoruz. Tuzunu koyup, suyunu ayarlayıp bir taşım kaynatıyoruz. Yeşil renkli bu çorbayı hem zevkle içecek hem de şifa bulacaksınız. Acı seviyorsanız üzerine pul biber dökerek de afiyetle içebilirsiniz.

Malzemeler ;
1 demet ısırgan otu
2 çorba kaşığı un
2 çorba kaşığı tereyağı
2 çorba kaşığı krema
2 su bardağı süt
1 su bardağı et suyu
Tuz
Su

Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Copyright © 2013. Çorbası Tarifi | Çorba Tarifi - Tüm Hakları Saklıdır.