Isırganı elimize eldiven giyerek ayıklıyoruz. Kalın köklerinden yaprakları
sıyırarak alıyoruz. Güzelce yıkadıktan sonra bir tencere içerisine alıp üzerine soğuk ya da sıcak su koyup
haşlıyoruz. Ardından el blenderi ile
püre haline getiriyoruz. Ayrı bir tencere içerisinde tere yağını eritiyoruz.unu
ilave edip çırpma teli ile 2-3 dakika kavuruyoruz. Soğuk sütü ve et Suyunu döküp çırpma teli ile hızlıca karıştırarak
topaklanmasını engelliyoruz. Eğer topaklanmışsa el blenderi ile tekrar kullanarak
pürüzsüz hale getiriyoruz. Isırgan püremizi ilave edip kremayı ekliyoruz.
Tuzunu koyup, suyunu ayarlayıp bir taşım kaynatıyoruz. Yeşil renkli bu çorbayı
hem zevkle içecek hem de şifa bulacaksınız. Acı seviyorsanız üzerine pul biber
dökerek de afiyetle içebilirsiniz.
Malzemeler ;
1 demet ısırgan otu
2 çorba kaşığı un
2 çorba kaşığı tereyağı
2 çorba kaşığı krema
2 su bardağı süt
1 su bardağı et suyu
Tuz
Su
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder