Ispanaklı kiler çorbası

Buğdayları ve mercimekleri ayrı olarak yıkayıp yine ayrı tencerelerde haşlıyoruz. Çorbayı pişireceğimiz tencereye buğdayı suyu ile birlikte alıyoruz. Mercimeğin ise kara suyunu tamamen döküp süzdürdükten sonra tencereye ilave ediyoruz. Patatesin kabuğunu soyup minik küpler şeklinde doğruyoruz. Tencereye döküp üzerine et suyu ve iki parmak geçecek şekilde sıcak suyu koyup kaynatıyoruz. Patatesler piştiğinde terbiyesini hazırlıyoruz. Bir kap içerisinde yoğurdu, unu, suyu iyice çırpıyoruz. Bir bardak da kaynar su ekleyip ılıttıktan sonra tenceredeki karışıma bir taraftan döküp bir taraftan da karıştırıyoruz. Kaynamaya başlayınca sıcak su ilavesi ile kıvamını ayarlıyoruz. Tuzunu ekleyip bir faşım kaynattıktan sonra ıspanak yapraklarını doğrayıp çorbaya ekliyor ve altını kapatıyoruz. Çorbamızı servis kabına aldıktan sonra hemen sosunu hazırlıyoruz. Bir tava içerisinde tereyağı, nane ve toz kırmızıbiber karışımını kızartıp çorbamızın üzerine döküyoruz.

İsterseniz bu işlemi çorbayı sofraya getirdiğinizde yapabilirsiniz. Veya kâselere paylaştırdığınız da da üzerine kaşıkla sos gezdirebilirsiniz. Böylece mis gibi tereyağı ve baharat kokusu tüm sofrayı kaplayacaktır.

Malzemeler ;
 1 çay bardağı buğday
 1çay bardağı yeşil mercimek
 1 patates
 1 tutam ıspanak
 1 su bardağı et suyu
 Tuz
 Su
Terbiyesi için
 1 kâse yoğurt
 2 çorba kaşığı un
 I su bardağı soğuk su
Üzeri için
 L çorba kaşığı tereyağı
 L tatlı kaşığı nane
 I çay kaşığı toz kırmızıbiber
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Copyright © 2013. Çorbası Tarifi | Çorba Tarifi - Tüm Hakları Saklıdır.