Buğdaylı brokoli çorbası


Buğdayımızı yıkadıktan sonra üzerine üç parmak geçecek kadar sıcak su koyup 5 dakika kaynatıyoruz. Ocağın altını kapatıp, buğdayımızı 10 dakika dinlendirip şişmesini sağlıyoruz. Tekrar ocağımızın altını yakıyoruz. Buğdaylarımız pişene kadar kaynatıyoruz. Yaklaşık yarım saat sonra buğdaylarımız iyice pişince et suyunu ilave ediyoruz. Terbiyesini hazırlıyoruz. Bir kapta yoğurdu, yumurtayı, unu ve bir bardak soğuk suyu iyice çırpıyoruz. Üzerine bir bardak kaynar su dökerek ılık hale getiriyoruz. Böylece terbiyemiz çorbayla buluştuğunda kesilmeyecektir. Ilınmış terbiyeyi kaynamakta olan çorbanın üzerine yavaşça dökerek kepçe veya tahta kaşıkla karıştırıyoruz. Çorbamız kaynamaya başlayınca brokolilerin yeşil çiçek bölümlerini incecik kıyarak ilave ediyoruz. Tuzunu ekleyip kıvamını kontrol ediyoruz. Brokolilerin yeşil rengini kaybetmemesi için hemen servis etmemiz gerekmektedir. Servis sırasında mis  gibi kızarmış kırmızıbiberi  tereyağı dökersek daha lezzetli olur.
Malzemeler;
1 kök brokoli 
1  çay bardağı buğday
1 kâse yoğurt
2 çorba kaşığı un
1 yumurta
1 su bardağı et suyu
Tuz
Su
Üzeri için
1 çorba kaşığı tereyağı
1 çay kaşığı toz kırmızıbiber

Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Copyright © 2013. Çorbası Tarifi | Çorba Tarifi - Tüm Hakları Saklıdır.