Buğdayımızı yıkadıktan sonra üzerine üç parmak geçecek kadar
sıcak su koyup 5 dakika kaynatıyoruz. Ocağın altını kapatıp, buğdayımızı 10
dakika dinlendirip şişmesini sağlıyoruz. Tekrar ocağımızın altını yakıyoruz.
Buğdaylarımız pişene kadar kaynatıyoruz. Yaklaşık yarım saat sonra
buğdaylarımız iyice pişince et suyunu ilave ediyoruz. Terbiyesini hazırlıyoruz.
Bir kapta yoğurdu, yumurtayı, unu ve bir bardak soğuk suyu iyice çırpıyoruz.
Üzerine bir bardak kaynar su dökerek ılık hale getiriyoruz. Böylece terbiyemiz
çorbayla buluştuğunda kesilmeyecektir. Ilınmış terbiyeyi kaynamakta olan
çorbanın üzerine yavaşça dökerek kepçe veya tahta kaşıkla karıştırıyoruz.
Çorbamız kaynamaya başlayınca brokolilerin yeşil çiçek bölümlerini incecik
kıyarak ilave ediyoruz. Tuzunu ekleyip kıvamını kontrol ediyoruz. Brokolilerin
yeşil rengini kaybetmemesi için hemen servis etmemiz gerekmektedir. Servis sırasında mis
gibi kızarmış kırmızıbiberi
tereyağı dökersek daha lezzetli olur.
Malzemeler;
1 kök brokoli
1 çay bardağı buğday
1 kâse yoğurt
2 çorba kaşığı un
1 yumurta
1 su bardağı et suyu
Tuz
Su
Üzeri için
1 çorba kaşığı tereyağı
1 çay kaşığı toz kırmızıbiber
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder