Önce karalahanayı incecik doğruyoruz. Bir tencere içerisinde
üzerine su koyarak haşlıyoruz. Ayrı bir tencereyi ocağın üzerine alıp kabuğu
soyulmuş ince doğranmış kuru soğanı, sarımsağı, tereyağını, sıvı yağ ile
kavuruyoruz.Mısır ununu, domates salçasını, biber salçasını ilave edip
bir iki kez çevirdikten sonra üzerine soğuk su ilave ediyoruz. Barbunyayı,
yarma mısırını koyup kaynamaya bırakıyoruz. Haşlanmış olan kara lahanamızı
çorba tenceremizin içerisine alıp mısırlar pişinceye kadar kaynatmaya devam ediyoruz.
Suyunu, tuzunu ayarlıyoruz. Pul biber ekleyerek çorbamıza güzel bir acılık
katıyoruz. Karadeniz bölgesinin çok sevdiği bu çorbayı biz iç yağ koymadan
hazırladık. Böylece herkesin damak tadına uygun, lezzetli bir çorbaya
dönüştü...
Malzemeler
1 demet karalahana
1 su bardağı haşlanmış barbunya
3 çorba kaşığı mısır yarması
3 çorba kaşığı mısır unu
1 soğan
2 çorba kaşığı tereyağı
2 çorba kaşığı sıvı yağ
2 diş sarımsak
1 çorba kaşığı domates salçası
1 çorba kaşığı biber salçası
Tuz, pul biber
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder