Kara lahana çorbası

Önce karalahanayı incecik doğruyoruz. Bir tencere içerisinde üzerine su koyarak haşlıyoruz. Ayrı bir tencereyi ocağın  üzerine alıp kabuğu soyulmuş ince doğranmış kuru soğanı, sarımsağı, tereyağını, sıvı yağ ile kavuruyoruz.Mısır ununu, domates salçasını, biber salçasını ilave edip bir iki kez çevirdikten sonra üzerine soğuk su ilave ediyoruz. Barbunyayı, yarma mısırını koyup kaynamaya bırakıyoruz. Haşlanmış olan kara lahanamızı çorba tenceremizin içerisine alıp mısırlar pişinceye kadar kaynatmaya devam ediyoruz. Suyunu, tuzunu ayarlıyoruz. Pul biber ekleyerek çorbamıza güzel bir acılık katıyoruz. Karadeniz bölgesinin çok sevdiği bu çorbayı biz iç yağ koymadan hazırladık. Böylece herkesin damak tadına uygun, lezzetli bir çorbaya dönüştü...

Malzemeler
1 demet karalahana
1 su bardağı haşlanmış barbunya
3 çorba kaşığı mısır yarması
3 çorba kaşığı mısır unu
1 soğan
2 çorba kaşığı tereyağı
2 çorba kaşığı sıvı yağ
2 diş sarımsak
1 çorba kaşığı domates salçası
1 çorba kaşığı biber salçası
Tuz, pul biber

Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Copyright © 2013. Çorbası Tarifi | Çorba Tarifi - Tüm Hakları Saklıdır.