Tutmaç çorbası

Karıştırma kabının içine unu döküyoruz. Ortasını açıp yumurtayı, tuzu, 2 çorba kaşığı suyu koyup katı bir şekilde yoğuruyoruz. Mantı hamurundan sert hazırlıyoruz. Tezgâhımıza un serpip merdane ya da oklava ile yarım santim kalınlığında açıyoruz. Önce dikine şeritler kesiyoruz. Daha sonra küp küp doğruyoruz. Hazırladığımız hamurları 1,5 litre kaynar su koyduğumuz tencereye atıp pişmeye bırakıyoruz. Bu sırada terbiyeyi hazırlıyoruz. Bir kâseye yoğurdu, unu ve bir bardak soğuk suyu koyup telle çırpıyoruz. Bu sırada pişmiş olan çorbanın suyundan ilave edip ılıttıktan sonra üzerine döküp kaşıkla karıştırıyoruz. Tuzunu, suyunu ayarlayıp bir taşım kaynatıp altını kapatıyoruz. Bir tava içine kavurmayı ve ince doğranmış soğanı alıp 2-3 dakika kavuruyoruz. Kuru naneyi ekleyip çorbanın üzerine gezdirerek hiç soğutmadan servis ediyoruz. Kavurma genellikle bol yağlı olduğundan ekstra tereyağı veya sıvı yağ kullanmadık. Kavurmanın ve taze kesilmiş hamurun lezzeti yoğurt terbiyesi ile buluşunca yemelere doyum olmayan bu çorbayı oluşturuyor... Vaktiniz yoksa ama bu çorbayı yapmak istiyorsanız makarna reyonlarında satılan kare hamurlar işinizi görecektir. Afiyet olsun.

Malzemeler
*  100 gr. Kavurma
*  1 kâse yoğurt
*  2 çorba kaşığı un
*  1 soğan
*  1 çorba kaşığı kuru
*  su
*  tuz
Hamuru için;
*  1 su bardağı un
 *  1 yumurta
 *  l çay kaşığı tuz
 *  su
Hazırlanışı ;
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Copyright © 2013. Çorbası Tarifi | Çorba Tarifi - Tüm Hakları Saklıdır.