Karıştırma kabının içine unu döküyoruz. Ortasını açıp
yumurtayı, tuzu, 2 çorba kaşığı suyu koyup katı bir şekilde yoğuruyoruz. Mantı
hamurundan sert hazırlıyoruz. Tezgâhımıza un serpip merdane ya da oklava ile
yarım santim kalınlığında açıyoruz. Önce dikine şeritler kesiyoruz. Daha sonra
küp küp doğruyoruz. Hazırladığımız hamurları 1,5 litre kaynar su
koyduğumuz tencereye atıp pişmeye bırakıyoruz. Bu sırada terbiyeyi
hazırlıyoruz. Bir kâseye yoğurdu, unu ve bir bardak soğuk suyu koyup telle
çırpıyoruz. Bu sırada pişmiş olan çorbanın suyundan ilave edip ılıttıktan sonra
üzerine döküp kaşıkla karıştırıyoruz. Tuzunu, suyunu ayarlayıp bir taşım
kaynatıp altını kapatıyoruz. Bir tava içine kavurmayı ve ince doğranmış soğanı
alıp 2-3 dakika kavuruyoruz. Kuru naneyi ekleyip çorbanın üzerine gezdirerek
hiç soğutmadan servis ediyoruz. Kavurma genellikle bol yağlı olduğundan ekstra
tereyağı veya sıvı yağ kullanmadık. Kavurmanın ve taze kesilmiş hamurun lezzeti
yoğurt terbiyesi ile buluşunca yemelere doyum olmayan bu çorbayı oluşturuyor...
Vaktiniz yoksa ama bu çorbayı yapmak istiyorsanız makarna reyonlarında satılan
kare hamurlar işinizi görecektir. Afiyet olsun.
Malzemeler
* 100 gr. Kavurma
* 1 kâse yoğurt
* 2 çorba kaşığı un
* 1 soğan
* 1 çorba kaşığı kuru
* su
* tuz
Hamuru için;
* 1 su bardağı un
* 1 yumurta
* l çay kaşığı tuz
* su
Hazırlanışı ;
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder