Patateslerin kabuklarını soyup minik küpler halinde
doğruyoruz. Bir tencere içerisine patatesleri ve tane mısırları alıp üzerini
çıkacak kadar su koyup pişiriyoruz. I soğanın ve sarımsağın kabuklarını soyup
incecik doğruyoruz. Tencerenin içerisine sıvı yağ ve tereyağı koyuyoruz. Soğanı
ve sarımsağı da ekleyip 1-2 dakika kavuruyoruz. Peşinden unumuzu ilave
ediyoruz. Hepsini ortalama 2 dakika Kavurduktan sonra soğuk et suyunu, Kremayı dökerek çırpma teli ile hızlıca Karıştırıyoruz. Pişirmiş olduğumuz patatesVe
mısırları da suyu ile birlikte çorbamıza döküyoruz. Sıcak su ilave ederek
kıvamını ayarlıyor ve tuzunu ekliyoruz. Bir taşım kaynadıktan sonra brokolinin
yeşil bölümünü tahta üzerinde incecik kıyıyoruz. Son olarak brokolimizi
çorbamızın içerisine atıp 1-2 dakika tıkırdatıp servise alıyoruz. Brokolilerin
yeşilliğinin kaybolmama sı gerekir. Çorbamızın lezzeti kadar görselliği de
önemlidir. Malum brokolinin faydalarını artık hepimiz biliyoruz.
Nefis çorbada herkes itirazsız bir şekilde brokoliyi de yemiş olacaktır.
* 1 kök brokoli
* 1 kuru soğan
* 1 diş sarımsak
* l patates
* l su bardağı tane mısır
* l çorba kaşığı tereyağı
* 1 su bardağı et suyu
* 1 paket krema
* 2 çorba kaşığı tepeleme
* 2 çorba kaşığı sıvı yağ
* su
Tuz
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder