Pirincimizi yıkıyor küçük bir tencere içerisine alıp üzerine
iki parmak çıkacak kadar su döküp haşlamaya bırakıyoruz. Ayrı bir tencereye
tereyağımızı alıp erittikten sonra ince doğranmış soğanları bir dakika
kavuruyoruz. İnce kıyım yeşil biberi ekleyip bir dakika daha kavuruyoruz. Rendelenmiş
domatesi ekleyip, bir iki kez kavurup pişirdikten sonra salçamızı, et suyumuzu
da koyuyoruz. Çırpma teli ile karıştırdıktan sonra pişirdiğimiz pirinçleri suyu
ile birlikte tencereye döküyoruz. Bir taşım kaynatıp suyunu, tuzunu
ayarlıyoruz. Servis kabına aldıktan sonra üzerine ince doğranmış maydanoz
serperek servis ediyoruz. Ekşi lezzetlerden hoşlanıyorsanız limon suyu da
ekleyip sunabilirsiniz.
8 bardak et suyu
500 gr. Domates
100 gr. Pirinç
Yarım demet maydanoz
Tuz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder