Kemikli etimizi yıkadıktan sonra tencerenin içerisine
alıyoruz. Defne yaprağını, tane karabiberini koyup üzerine üç parmak çıkacak
kadar su koyup tencerede veya düdüklüde etler kemiklerden ayrılana kadar
pişiriyoruz. Etin suyunu çorbayı pişireceğimiz tencereye süzdürerek
aktarıyoruz.Etleri didikleyip ya da doğrayıp içine alıyoruz. Ocağın altını
yakıp çorbamız kaynarken bir kap içinde yoğurdu, unu, bir bardak suyu koyup
çırparak terbiyemizi hazırlıyoruz. Çorbanın suyundan ekleyerek terbiyemizi ılık
hale getiriyoruz. Kaynamakta olan çorbamızın üzerine terbiyemizi karıştırarak
döküyoruz. Tuzunu, suyunu ayarlayıp bir
taşım kaynatıyor ve servis i kabına alıyoruz. Küçük bir tavada tereyağımızı
kızartıp üzerine toz biber döktükten sonra cozzz sesi eşliğinde çorbamızın
üzerine döküyoruz. Düğün çorbası çorba deyince ilk sıralarda yer alır. Düğün
olmasını beklemeden hazırlayıp sevdiklerinize afiyetle ikram edin diyoruz.
* 350 gr. Kemikli kuzu eti
* 1 defne yaprağı
* 1 çay kaşığı tane
karabiber
* 1 kâse yoğurt
* 3 çorba kaşığı un
* 1 çorba kaşığı
tereyağı
* 1 çay kaşığı toz
kırmızıbiber
* su
Tuz
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder