Düğün çorbası


Kemikli etimizi yıkadıktan sonra tencerenin içerisine alıyoruz. Defne yaprağını, tane karabiberini koyup üzerine üç parmak çıkacak kadar su koyup tencerede veya düdüklüde etler kemiklerden ayrılana kadar pişiriyoruz. Etin suyunu çorbayı pişireceğimiz tencereye süzdürerek aktarıyoruz.Etleri didikleyip ya da doğrayıp içine alıyoruz. Ocağın altını yakıp çorbamız kaynarken bir kap içinde yoğurdu, unu, bir bardak suyu koyup çırparak terbiyemizi hazırlıyoruz. Çorbanın suyundan ekleyerek terbiyemizi ılık hale getiriyoruz. Kaynamakta olan çorbamızın üzerine terbiyemizi karıştırarak döküyoruz. Tuzunu, suyunu  ayarlayıp bir taşım kaynatıyor ve servis i kabına alıyoruz. Küçük bir tavada tereyağımızı kızartıp üzerine toz biber döktükten sonra cozzz sesi eşliğinde çorbamızın üzerine döküyoruz. Düğün çorbası çorba deyince ilk sıralarda yer alır. Düğün olmasını beklemeden hazırlayıp sevdiklerinize afiyetle ikram edin diyoruz.
* 350 gr. Kemikli kuzu eti
*  1 defne yaprağı
*  1 çay kaşığı tane karabiber
*  1 kâse yoğurt
*  3 çorba kaşığı un
*  1 çorba kaşığı tereyağı
*  1 çay kaşığı toz kırmızıbiber
*  su

Tuz
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Copyright © 2013. Çorbası Tarifi | Çorba Tarifi - Tüm Hakları Saklıdır.