Ekşili adana çorbası

Kıymayı karıştırma kabına alıyoruz.
Tuz ve karabiber katıp yoğuruyoruz. Fındık büyüklüğünde parçalar kopartıp yuvarlıyoruz. Tencereye tereyağı koyup köfteleri ekliyoruz. Köfteler kavrulurken soğan ve sarımsağı ince bir şekilde doğrayıp köftenin üzerine alıyoruz. Kavurmaya devam ediyoruz. Et suyu ve sıcak su ekliyoruz. Fiyonk makarnayı ve haşlanmış nohudu  tencereye alıyoruz. Nohutlar böylece bir kez daha pişerek lokum kıvamına gelecektir. Makarna ve köfteler piştikten sonra tuzunu, suyunu ayarlayıp ocaktan almak üzereyken limonunu sıkıyoruz. Bu aşamada ezilmiş sarımsağı eklerseniz çorbanız hem ekşili hem de bol sarımsak aramalı olacaktır. Eğer bu koku sizi rahatsız ediyorsa bizim yaptığımız gibi ilk baştan koyup pişirebilirsiniz. Böylece sarımsağın kokusu olmayacaktır. Sevdiğiniz baharatlardan da çorbaya ekleyebilirsiniz... Çorbayı sofraya getirdiğinizde görenler önce şaşıracak sonra kaşığı daldırınca tadına bayılacak... Bu çorba içindeki makarnalarla çocuklarınızın da favorisi olacaktır.
150 gr. Kıyma
1,5 su bardağı haşlanmış nohut
 1 su bardağı fiyonk makarna
 1 kuru soğan
 5 diş sarımsak
 1 su bardağı et suyu
*  limon
* çorba kaşığı tereyağı tuz, karabiber
Su
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Copyright © 2013. Çorbası Tarifi | Çorba Tarifi - Tüm Hakları Saklıdır.