Kıymayı karıştırma kabına alıyoruz.
Tuz ve karabiber katıp yoğuruyoruz. Fındık büyüklüğünde
parçalar kopartıp yuvarlıyoruz. Tencereye tereyağı koyup köfteleri ekliyoruz.
Köfteler kavrulurken soğan ve sarımsağı ince bir şekilde doğrayıp köftenin
üzerine alıyoruz. Kavurmaya devam ediyoruz. Et suyu ve sıcak su ekliyoruz.
Fiyonk makarnayı ve haşlanmış nohudu
tencereye alıyoruz. Nohutlar böylece bir kez daha pişerek lokum kıvamına
gelecektir. Makarna ve köfteler piştikten sonra tuzunu, suyunu ayarlayıp
ocaktan almak üzereyken limonunu sıkıyoruz. Bu aşamada ezilmiş sarımsağı
eklerseniz çorbanız hem ekşili hem de bol sarımsak aramalı olacaktır. Eğer bu
koku sizi rahatsız ediyorsa bizim yaptığımız gibi ilk baştan koyup
pişirebilirsiniz. Böylece sarımsağın kokusu olmayacaktır. Sevdiğiniz
baharatlardan da çorbaya ekleyebilirsiniz... Çorbayı sofraya getirdiğinizde
görenler önce şaşıracak sonra kaşığı daldırınca tadına bayılacak... Bu çorba
içindeki makarnalarla çocuklarınızın da favorisi olacaktır.
150 gr. Kıyma
1,5 su bardağı haşlanmış nohut
1 su bardağı fiyonk
makarna
1 kuru soğan
5 diş sarımsak
1 su bardağı et suyu
* limon
* çorba kaşığı tereyağı tuz, karabiber
Su
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder