Enginar çorbası

Tereyağını bir tencere içerisine alıyoruz. Küp küp doğranmış soğanları, sarımsağı ve enginarları 3-4 dakika kavuruyoruz. Sıcak su ilave ederek kaynamaya bırakıyoruz. Enginarlarımız lokum gibi pişince ayrı bir tencere içerisinde sıvı yağ ile unumuzu kavuruyoruz. Yaklaşık 2 dakika sonra soğuk sütü, et suyunu koyup hızlıca çırpma teli ile kıvamını açıyor ve enginar tanelerini üzerine ilave ediyoruz. Sıcak su dökerek kıvamını ayarlıyoruz. Tuzunu damak tadımıza göre ayarlayıp çorba kâsesine aldıktan sonra üzerine ince doğranmış dereotu serperek sıcak servis ediyoruz.
*  2 enginar
*  1 soğan
*  1 diş sarımsak
*  2 çorba kaşığı un
*  1 çorba kaşığı tereyağı
*  1 su bardağı süt
*  1 su bardağı et suyu
*  su
*  tuz, karabiber
*  sıvı yağ
Üzeri için

 Dereotu
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Copyright © 2013. Çorbası Tarifi | Çorba Tarifi - Tüm Hakları Saklıdır.