Tereyağını bir tencere içerisine alıyoruz. Küp küp doğranmış
soğanları, sarımsağı ve enginarları 3-4 dakika kavuruyoruz. Sıcak su ilave
ederek kaynamaya bırakıyoruz. Enginarlarımız lokum gibi pişince ayrı bir tencere
içerisinde sıvı yağ ile unumuzu kavuruyoruz. Yaklaşık 2 dakika sonra soğuk
sütü, et suyunu koyup hızlıca çırpma teli ile kıvamını açıyor ve enginar
tanelerini üzerine ilave ediyoruz. Sıcak su dökerek kıvamını ayarlıyoruz.
Tuzunu damak tadımıza göre ayarlayıp çorba kâsesine aldıktan sonra üzerine ince
doğranmış dereotu serperek sıcak servis ediyoruz.
* 2 enginar
* 1 soğan
* 1 diş sarımsak
* 2 çorba kaşığı un
* 1 çorba kaşığı
tereyağı
* 1 su bardağı süt
* 1 su bardağı et
suyu
* su
* tuz, karabiber
* sıvı yağ
Üzeri için
Dereotu
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder