Tencerenin içerisine yaklaşık bir litre suyu koyuyoruz.
Ocağın altını yakıyoruz. Su kaynayınca içerisine erişteyi atıyoruz. Bu arada
köftesi için kıymayı bir kap içine alıp minik bir soğanı üzerine rendeliyoruz.
Tuz, karabiber ilave edip yoğuruyoruz. Fındık büyüklüğünde köfteleri
yuvarlıyoruz. Sıra terbiyesine geldi. Bir kâseye yoğurdu, yumurtayı, unu, bir
su bardağı soğuk suyu alıp telle iyice çırpıyoruz. Üzerine bir su bardağı
kaynar su ilave ederek ılıtıyoruz. Kaynamakta olan eriştenin üzerine kaşıkla
kanştırarak yavaşça terbiyeyi döküyoruz. Kaynamaya başlayınca kıvamını kontrol
ediyoruz. Tuzunu ilave ediyoruz. Çorbamız piştiğinde köfteleri, tereyağı ve
sıvı yağı koyduğumuz tavada kızartıyoruz. Tavadan alırken üzerine toz
kırmızıbiberini atıp bir çevirdikten sonra çorbanın üzerine döküyoruz.
Eriştenin ve köftenin terbiyeyle bir araya gelmesi ile oluşan tat damaklarda
kalacak...
* 1 su bardağı erişte
* 125 gr. Kıyma
* 1 soğan
* 1 yumurta
* 1 kâse yoğurt
* 2 çorba kaşığı un
* 1 çorba kaşığı
tereyağı
* 1 çorba kaşığı sıvı
yağ
* tuz
* toz kırmızıbiber
Su
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder