Etli hanımağa çorbası

Kuzu gerdanı bir tencere içerisine alıyoruz. Üzerine üç parmak geçecek kadar su ilave edip lokum gibi olana kadar pişiriyoruz. Suyunu çorbada kullanmak üzere ayırıp etleri kemiklerinden ayırıyoruz. Tenceremizi ocağın üzerine alıyoruz. Soğan ve sarımsağı soyup ince bir şekilde doğruyoruz. Tencereye tereyağı, soğanı ve sarımsağı alıp 2-3 dakika kavuruyoruz. Ardından unu ekleyip çırpma teli ile karıştırarak kavurmaya devam ediyoruz. Domates ve biber salçasını döküp bir dakika daha karıştırıyoruz. 1 su bardağı soğuk su döküyoruz. Çırpma teli ile hızlıca karıştırarak kıvamını açıyoruz. Et suyunu döküp karıştırıyoruz. Haşlanmış nohutu, mercimeği ve eti ekliyoruz. Erişteyi katıp kısık ateşte pişiriyoruz. Dibini tutmaması için aralıklarla karıştırıyoruz. Suyunu, tuzunu, kıvamını ayarlıyoruz. Erişteler pişene kadar kısık ateşte çorbamızı pişiriyoruz. Servis kabının içerisine alıyoruz. Üzerine pul biber, nane, kimyon serperek servis ediyoruz. Taneli, bakliyattı güzel bir çorba... Afiyet olsun.
2 parça kuzu gerdan
1 su b. Haşlanmış nohut
1 çay b. Haşlanmış yeşil mercimek
1 çay b. Erişte
1 soğan
2 diş sarımsak
2 çorba k. Un
1 çorba k. Domates salçası
1 çorba k. Biber salçası
2 çorba k. Tereyağı
Et suyu
Su

Tuz
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Copyright © 2013. Çorbası Tarifi | Çorba Tarifi - Tüm Hakları Saklıdır.