Kuzu gerdanı bir tencere içerisine alıyoruz. Üzerine üç
parmak geçecek kadar su ilave edip lokum gibi olana kadar pişiriyoruz. Suyunu
çorbada kullanmak üzere ayırıp etleri kemiklerinden ayırıyoruz. Tenceremizi
ocağın üzerine alıyoruz. Soğan ve sarımsağı soyup ince bir şekilde doğruyoruz.
Tencereye tereyağı, soğanı ve sarımsağı alıp 2-3 dakika kavuruyoruz. Ardından
unu ekleyip çırpma teli ile karıştırarak kavurmaya devam ediyoruz. Domates ve
biber salçasını döküp bir dakika daha karıştırıyoruz. 1 su bardağı soğuk su
döküyoruz. Çırpma teli ile hızlıca karıştırarak kıvamını açıyoruz. Et suyunu
döküp karıştırıyoruz. Haşlanmış nohutu, mercimeği ve eti ekliyoruz. Erişteyi
katıp kısık ateşte pişiriyoruz. Dibini tutmaması için aralıklarla
karıştırıyoruz. Suyunu, tuzunu, kıvamını ayarlıyoruz. Erişteler pişene kadar
kısık ateşte çorbamızı pişiriyoruz. Servis kabının içerisine alıyoruz. Üzerine
pul biber, nane, kimyon serperek servis ediyoruz. Taneli, bakliyattı güzel bir
çorba... Afiyet olsun.
2 parça kuzu gerdan
1 su b. Haşlanmış nohut
1 çay b. Haşlanmış yeşil mercimek
1 çay b. Erişte
1 soğan
2 diş sarımsak
2 çorba k. Un
1 çorba k. Domates salçası
1 çorba k. Biber salçası
2 çorba k. Tereyağı
Et suyu
Su
Tuz
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder