Etli ıspanaklı yayla çorbası

Kuzu inciği; bir tencere içerisine alıp, üzerine hafif çıkacak kadar su koyup haşlanmaya bırakıyoruz. Et piştikten sonra kemiğinden ayırıp didikliyoruz. Suyunu ise çorbayı pişireceğimiz tencerenin içerisine alıp haşlanmış nohudu, pirinci ilave edip kaynatıyoruz. Pirinçler pişince didiklediğimiz eti de üzerine koyuyoruz. Bir cam kap içerisinde yoğurdu, unu, 1 çay bardağı soğuk suyu, limon suyunu alarak çırpıyoruz. Tenceredeki çorbanın suyundan üzerine ekleyerek terbiyeyi ılık hale getiriyoruz. Çorba harcının üzerine terbiyemizi ekleyerek karıştırmaya devam ediyoruz. Kıvamını ayarlayıp tuzunu ekledikten sonra bir taşım kaynatıyor ve temiz yıkanmış ıspanak yapraklarını incecik doğrayıp çorbamızın üzerine döküp karıştırdıktan sonra hemen servis ediyoruz. Böylece ıspanakların yeşilliği kaybolmayacak, vitaminleri ölmeyecektir.Etli, taneli, vitaminli, içimi lezzetli bir çorba. En son servis sırasında kızartılmış biberli tereyağı dökerek çorbanızı daha da lezzetli bir hale getirebilirsiniz.
Malzemeler
Kuzu incik
* 1 tutam ıspanak
* 1 su bardağı haşlanmış nohut . 1 çay bardağı pirinç
*  et suyu
*  tuz
Terbiyesi için
* 1 kâse yoğurt
*  2 çorba kaşığı un
*  yarım limon
Özeri için
1 çorba kaşığı tereyağı

1 çay kaşığı toz kırmızıbiber
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Copyright © 2013. Çorbası Tarifi | Çorba Tarifi - Tüm Hakları Saklıdır.