Kuzu inciği; bir tencere içerisine alıp, üzerine hafif
çıkacak kadar su koyup haşlanmaya bırakıyoruz. Et piştikten sonra kemiğinden
ayırıp didikliyoruz. Suyunu ise çorbayı pişireceğimiz tencerenin içerisine alıp
haşlanmış nohudu, pirinci ilave edip kaynatıyoruz. Pirinçler pişince
didiklediğimiz eti de üzerine koyuyoruz. Bir cam kap içerisinde yoğurdu, unu, 1
çay bardağı soğuk suyu, limon suyunu alarak çırpıyoruz. Tenceredeki çorbanın
suyundan üzerine ekleyerek terbiyeyi ılık hale getiriyoruz. Çorba harcının
üzerine terbiyemizi ekleyerek karıştırmaya devam ediyoruz. Kıvamını ayarlayıp
tuzunu ekledikten sonra bir taşım kaynatıyor ve temiz yıkanmış ıspanak
yapraklarını incecik doğrayıp çorbamızın üzerine döküp karıştırdıktan sonra
hemen servis ediyoruz. Böylece ıspanakların yeşilliği kaybolmayacak,
vitaminleri ölmeyecektir.Etli, taneli, vitaminli, içimi lezzetli bir çorba. En
son servis sırasında kızartılmış biberli tereyağı dökerek çorbanızı daha da
lezzetli bir hale getirebilirsiniz.
Malzemeler
Kuzu incik
* 1 tutam ıspanak
* 1 su bardağı haşlanmış nohut . 1 çay bardağı pirinç
* et suyu
* tuz
Terbiyesi için
* 1 kâse yoğurt
* 2 çorba kaşığı un
* yarım limon
Özeri için
1 çorba kaşığı tereyağı
1 çay kaşığı toz kırmızıbiber
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder