Soğanı incecik doğruyoruz. Tenceremizi sıvı yağ ile
yağlıyoruz. Doğramış olduğumuz soğanları yağda kavururken havuç ve patatesi
soyuyoruz. Rendenin iri yerinden rendeleyip tencerenin içerisine ilave
ediyoruz. Soğanla birlikte sebzeleri 2-3 dakika kavuruyoruz. Ardından iri
bulgurları ekliyoruz.üzerine et suyunu ve üç parmak aşacak kadar sıcak suyunu
döküyoruz. Tencerenin kapağını kapatıp orta ateşte sebze ve bulgurlar pişene
kadar kaynatıyoruz. Çorbamız pişerken terbiyesini hazırlıyoruz. Geniş bir kâse
içerisine yoğurt, un, limon suyu ve yumurta sarısını koyuyoruz. Biraz soğuk su
ekleyip çırpma teli ile karıştırıyoruz. Kıvamını açtıktan sonra çorbanın
suyundan 2-3 kepçe ekleyerek terbiyeyi ılık hale getiriyoruz. Ilıyan terbiyeyi
pişmiş olan çorbamızın üzerine dökerken bir taraftan kepçe ile karıştırıyoruz.
Kaynamaya başlayınca tuzunu ve kıvamını ayarlıyoruz.bir taşım kaynattığımız
çorbayı ocaktan almak üzereyken ince doğranmış ıspanak yaprağını içine atıyoruz.karıştırıp servis kâsesine
alıyoruz.üzerine erimiş tereyağı ve toz kırmızıbiberi döküp servis ediyoruz.
Malzemeler
Çay bardağı iri bulgur
* ı soğan
* 1 havuç
* 1 patates
* 1 su bardağı et suyu
* 1 tutam ıspanak yaprağı
* 3 çorba kaşığı sıvı yağ
* tuz
* su
Terbiyesi için
* 1 kâse yoğurt
* 1 çorba kaşığı un
* yarım limon
* 1 yumurta sarısı
Üzeri için
* 1 tatlı kaşığı tereyağı
1 çay kaşığı toz
kırmızıbiber
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder