Bulgurlu terbiyeli çorba

Bulgurlu terbiyeli çorba

Soğanı incecik doğruyoruz. Tenceremizi sıvı yağ ile yağlıyoruz. Doğramış olduğumuz soğanları yağda kavururken havuç ve patatesi soyuyoruz. Rendenin iri yerinden rendeleyip tencerenin içerisine ilave ediyoruz. Soğanla birlikte sebzeleri 2-3 dakika kavuruyoruz. Ardından iri bulgurları ekliyoruz.üzerine et suyunu ve üç parmak aşacak kadar sıcak suyunu döküyoruz. Tencerenin kapağını kapatıp orta ateşte sebze ve bulgurlar pişene kadar kaynatıyoruz. Çorbamız pişerken terbiyesini hazırlıyoruz. Geniş bir kâse içerisine yoğurt, un, limon suyu ve yumurta sarısını koyuyoruz. Biraz soğuk su ekleyip çırpma teli ile karıştırıyoruz. Kıvamını açtıktan sonra çorbanın suyundan 2-3 kepçe ekleyerek terbiyeyi ılık hale getiriyoruz. Ilıyan terbiyeyi pişmiş olan çorbamızın üzerine dökerken bir taraftan kepçe ile karıştırıyoruz. Kaynamaya başlayınca tuzunu ve kıvamını ayarlıyoruz.bir taşım kaynattığımız çorbayı ocaktan almak üzereyken ince doğranmış ıspanak yaprağını  içine atıyoruz.karıştırıp servis kâsesine alıyoruz.üzerine erimiş tereyağı ve toz kırmızıbiberi döküp servis ediyoruz.
Malzemeler
Çay bardağı iri bulgur
* ı soğan
* 1 havuç
* 1 patates
* 1 su bardağı et suyu
* 1 tutam ıspanak yaprağı
* 3 çorba kaşığı sıvı yağ
* tuz
* su
Terbiyesi için
* 1 kâse yoğurt
* 1 çorba kaşığı un
* yarım limon
* 1 yumurta sarısı
Üzeri için
* 1 tatlı kaşığı tereyağı
 1 çay kaşığı toz kırmızıbiber


Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Copyright © 2013. Çorbası Tarifi | Çorba Tarifi - Tüm Hakları Saklıdır.