Et suyuna mısırlı makarnalı çorba

Tenceremizin içerisine suyu ve et suyunu döküyoruz. Kaynamaya başlayınca boncuk makarnamızı ve önceden haşlanmış yarma mısırı koyup kaynatıyoruz. Makarnamız  pişince bir kap içerisinde süzme yoğurdu, unu, limon suyunu ve bir su bardağı soğuk suyu alarak çırpıyoruz. Tenceremizdeki çorbanın suyundan ilave ederek ılık hale getiriyoruz. Ilınan terbiyeyi kepçeyle çorbamızı karıştırırken yavaş yavaş ilave ediyoruz. Kıvamını ayarladıktan sonra tuzunu ekliyoruz. Çorbamızı 5 dakika kaynatıp servis edeceğimiz kap içerisine alıyoruz. Küçük bir tavaya tereyağını koyup kızarmaya başlayınca toz kırmızıbiberini ve ince doğranmış dereotunu koyup hemen altını kapatıyoruz. Sosumuzu çorbamızın üzerine döküp soğutmadan servis yapıyoruz. Yarma mısın semt pazarlarından ya da yöresel ürün satan dükkânlardan temin edebilirsiniz..
Malzemeler
2 su bardağı et suyu
* 1 su bardağı haşlanmış yarma mısır
*  l su bardağı boncuk makarna
*  l litre su
*  tuz
Terbiyesi için
*  l kâse süzme yoğurt
* 2 çorba kaşığı un
* yarım limon
*  soğuk su
Üzeri için
* 1 çorba kaşığı tereyağı
* 1 tutam dereotu
 Toz kırmızıbiber
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Copyright © 2013. Çorbası Tarifi | Çorba Tarifi - Tüm Hakları Saklıdır.