Tenceremizin içerisine suyu ve et suyunu döküyoruz.
Kaynamaya başlayınca boncuk makarnamızı ve önceden haşlanmış yarma mısırı koyup
kaynatıyoruz. Makarnamız pişince bir kap
içerisinde süzme yoğurdu, unu, limon suyunu ve bir su bardağı soğuk suyu alarak
çırpıyoruz. Tenceremizdeki çorbanın suyundan ilave ederek ılık hale
getiriyoruz. Ilınan terbiyeyi kepçeyle çorbamızı karıştırırken yavaş yavaş
ilave ediyoruz. Kıvamını ayarladıktan sonra tuzunu ekliyoruz. Çorbamızı 5
dakika kaynatıp servis edeceğimiz kap içerisine alıyoruz. Küçük bir tavaya
tereyağını koyup kızarmaya başlayınca toz kırmızıbiberini ve ince doğranmış
dereotunu koyup hemen altını kapatıyoruz. Sosumuzu çorbamızın üzerine döküp
soğutmadan servis yapıyoruz. Yarma mısın semt pazarlarından ya da yöresel ürün
satan dükkânlardan temin edebilirsiniz..
Malzemeler
2 su bardağı et suyu
* 1 su bardağı haşlanmış yarma mısır
* l su bardağı boncuk makarna
* l litre su
* tuz
Terbiyesi için
* l kâse süzme yoğurt
* 2 çorba kaşığı un
* yarım limon
* soğuk su
Üzeri için
* 1 çorba kaşığı tereyağı
* 1 tutam dereotu
Toz kırmızıbiber
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder