Alişka Çorbası


alişka çorbası
Alişka Çorbası Tarifi
Malzemeler
- Yarım su bardağı bulgur
- 6 su bardağı su
- 1 adet soğan
- 3 adet patates
- 2 yemek kaşığı katı yağ
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 2 çay kaşığı kuru nane
- 100 gr. kıyma
- 1 yemek kaşığı toz kırmızı biber
- Un
Hazırlanışı
Patatesleri soyduktan sonra 2 santimlik küpler şeklinde doğrayın ve soğanları ince ince kıyın. Yağı bir tencerede erittikten sonra soğanları içerisinde pembeleşinceye kadar kavurun. Kıymayı kattıktan sonra rengi dönünceye kadar kavurmaya devam edin. Salçayı ve kırmızı biberi de ekleyin. Daha sonra küp küp doğradığınız patatesleri katıp 3-5 dakika karıştırarak biraz renk aldırın ve sonrasında bulguru ekleyin. Suyunu ve tuzunu da ekleyip bir taşım kaynatın. Köpüğünü alarak normal ateşte yaklaşık 15 dakika pişmeye bırakın. Unu su ile karıştırarak sulu fakat koyu kıvamlı bir hamur hazırlayın. Bir yemek kaşığı ile hamurdan alın ve başka bir kaşık ile hamurdan küçül parçalar sıyırıp çorbaya akıtın. Hamur bitinceye kadar bu işlemi uyguladıktan sonra çorbayı 10 dakika daha pişirin. Son olarak nanesini serpip karıştırın ve ateşten alın. Sıcak olarak servis yapın. Afiyet olsun.
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Copyright © 2013. Çorbası Tarifi | Çorba Tarifi - Tüm Hakları Saklıdır.