Adaçaylı Mercimek Çorbası


adaçaylı mercimek çorbası
Çorba tarifimize geçmeden önce ilk olarak adaçayı hakkında birkaç bilgi verelim.
Adaçayı : Uzun yıllardan beri şifa kaynağı olarak bilinen bir ot türüdür. İçerisinde bol miktarda antibiyotik barındıran bu bitki yıllardır tıbbi alanda da kullanılmaktadır. Mutfakta hem kuru hem de taze olarak kullanabilen bu bitki yemeklere ve çorbalara hoş koku ve tat eklemek için kullanılmaktadır.
Malzemeler ( 8 Kişilik )
- 4 çorba kaşığı zeytinyağı
- 1 adet kuru soğan
- 2 adet havuç
- 1 adet papates
- 4 diş sarımsak
- 1 su bardağı kırmızı mercimek
- 1 çorba kaşığı biber salçası
- 1 adet domates
- 1 adet defne yaprağı
- 1 çay kaşığı biberiye
- 1 tatlı kaşığı adaçayı
- 1 tatlı kaşığı kimyon
- 1 adet limon suyu
- 7 su bardağı su
- Tuz ve karabiber
Adaçaylı Mercimek Çorbası Hazırlanışı
İlk olarak zeytinyağında soğanı kavurun. Sarımsak ve küp doğranmış havuçları da ekleyerek kavurmaya devam edin. Salçayı koyup birlikte 2-3 dakika kavurup küp doğranmış domatesleri ilave edin. Daha sonra mercimeği ekleyin ve sıcak olarak suyu koyun. Su kaynayınca baharatları ve patatesi ilave edin. Patatesler pişince limon suyunu koyarak servis yapın.
Afiyet olsun.
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Copyright © 2013. Çorbası Tarifi | Çorba Tarifi - Tüm Hakları Saklıdır.